keskiviikko 20. elokuuta 2014

Metsäretkeä, hametta ja muuta sähellystä.

Noniin saanhan mä taas kirjoteltua tänne jotain. Ollut enemmän ja vähemmän menoa viimeisen viikon aikana, ettei ole ollut hyvää väliä päivitellä. 

Viime viikolla torstaina lähdettiin koulun ryhmäytymisleirille. Motivaatio ja into ei ollut ihan ylimmillään, mutta raahauduin sinne silti avoimin mielin. Lähdetään kuitenkin liikkeelle keskiviikko illasta. Kuvista näkyy, että ei makuupusseja voi testailla ilman madoksi tekeytymistä. Se on vain jonkinlainen riitti, joka pitää suorittaa. :D jep, violetti makuupussi oli pidempi joten sillä lähdettiin liikkeelle. 



Vihreän makuupussin kanssa taistelin ensin n 5 minuuttia, kun en saanut vetoketjua toimimaan. Susa sitten hokasi hetken päästä, että siinä onkin kaksi niitä lukitusjuttuja. Kas kummaa kun en saanutkaan aiemmin sitä yhtä revittyä ylös. Hups! 



Torstai aamuna oli väsynyt fiilis, mutta ei ollut vaihtoehtoa. Aamun aikana kuitenkin fiilis vaihtui odottavaksi, ja mietin että kyllä siellä retkellä tulee kivaa olemaan ja tutustuupahan ainakin luokkalaisiin paremmin. 
No mutta kun pääsin koululle, vastassa oli muiden luokkien lisäksi kaksi meidän luokan opiskelijaa. Aluksi ajattelin vain muiden tulevan millä hetkellä hyvänsä. Tosiasiassa ketään muita meidän luokkalaisia ei tullut. Joten vaatetusalaa edustimme vain me kolme opiskelijaa sekä meidän ryhmänohjaajamme. 
Vain pari luokkalaistamme oli ilmoittanut jo aiemmin etteivät pääse lähtemään, mikä tarkoitti sitä että n 10 luokaltamme eivät vain tulleet. Kaipa heistä osa ilmoitti sitten jo lähdön jälkeen. 
Suoraan sanottuna olin itse vihainen! Tuntui että luokkamme ei halua edes tutustua toisiinsa, ja pitää vielä käyttäytyä niin lapsellisesti ettei suvaitse ilmoittaa jos se hyvä syy on. Ja kuinka monella oli oikeasti hyvä syy olla pois? Epäilen että vain parilla. 
No mutta se kertoo ihmisestä tarpeeksi, jos ei osaa hoitaa asioitaan. Toiset leikkivät, toiset eivät. 


Anyway, meillä leirille raahautuneilla oli kuitenkin todella kivaa. Vaikka yksi meistä sekä ryhmänohjaajamme joutui lähtemään illalla jo pois. 
Torstaina kiersimme ryhmissä 6 eri rastia. Koska meitä oli vain neljä, liityimme pienen hiusalan porukan mukaan. Oli köysirataa, jossa piti auttaa toisia (koska yläköyttä ei ollut), metsägolfia, tasapainoilua ja korujen tekoa. 
Illalla saunojen aikaan oli jousiammuntaa, lautapelejä, mölkkyä ja melontaa. Pelasin luokkalaisen kanssa lautapeliä ja kävin kokeilemassa jousiammuntaa. Melomaan en halunnut, olisin todennäköisesti kaatunut veneen kanssa ja hukkunut. 




Iltapalan jälkeen menimme kaikki kotaan, jossa tutorit jakoivat porukan ryhmiin ja alkoi "suohon laulanta". Elikkä tutor antoi aiheen, esimerkiksi eläimet, ja jokaisen ryhmän oli vuoronperään laulettava yhdessä osa biisistä mihin aihe liittyy. Meidän ryhmä tippui heti ensimmäisenä kun ei saatu aloitettua biisiä tarpeeksi nopeasti. Seuraavalla kierroksella päästiin jo laulamaan. 
Lopuksi oli makkaran paistoa sekä vaahtokarkkien paistoa. Väsytti jo sen verran, että paistettiin luokkalaisen kanssa kahdet vaahtokarkit ja lähdettiin nukkumaan. Me nukuimme molemmat sisällä, minä siksi että olin siitä aiemmin jo keskustellut ryhmänohjaajan kanssa ja luokkalainen pääsi seurakseni, kun meitä jäi sinne lopulta vain me kaksi. Mutta kyllä oli sisälläkin kylmä! Muut nukkuivat tosiaan tuolla aiemmassakin kuvassa näkyvissä isoissa valkoisissa teltoissa. 



Perjantaina kun kotiuduin leiriltä, lähdettiin Liisan ja Susan kanssa kansainvälisille markkinoille. Ja johan kahmin niitä brittiläisiä fudge/toffee tms kuutioita!! Nam! Tuli ostettua uusi isompi lompakko, tietysti kirkkaan oranssi! Lisänä leopardikuvio. Sen lisäksi ostin ranneketjun kojulta, jossa oli paljon erilaisia ketjuja ja siitä sitten senttihinnalla minkä halusi ja koru kasattiin paikan päällä. Oma kultaketjuni taisi maksaa 50c/cm. Olikohan jotain 7e koko ranneketju. 
Sitten vähän muikkuja ja hetken jonotus jotta saatiin ranskalaisesta kojusta suussa sulavia lettuja! 


Sori, tajusin ottaa kuvan vasta kun olin syönyt jo yli puolet! :D niin hyvää oli. Päällä nutellaa ja kermavaahtoa. 


Ja viikonloppu menikin sitten töissä. Siitä ei sen enempää, kun ei siellä mitään tapahtunutkaan. 



Sitten siirrytäänkin jo tähän viikkoon. Vihdoin alettiin kunnolla hommiin! Haettiin mallinuket ja aloimme muotoilemaan lakanakankaasta perushameen mallia. Ensin langoitettiin mallinukke. Eli vyötärö, ylälantio, alalantio, sivut sekä etu-ja takaosa keskeltä. Langoituksen avulla muotoiltiin hame. Oli kivaa kun pääsi omassa tahdissa väsäilemään ja itse sain sen tehtyä nopeasti. Joko minä olen todella nopea tai muut olivat hitaita. En tiedä, istuin osan aikaa tekemättä mitään kun muut olivat puolessa välissä. 


Semmoinen. Sitten lähdin miettimään ja suunnittelemaan minkälaisen hameen teen itselleni. Onhan tuossa nyt se 3-4 ideaa pyörinyt, enkä vielä tiedä minkä toteuttaisi. Huomenna tai perjantaina se varmaan selkenee. :) 

Tänään ottikin ekaa kertaa pannuun ihan huolella. Meidän piti ensin vapaalla kädellä piistää naisen vartalo. No se onnistui paremmin kuin kuvittelin. Olin tosin aiemmin kotona kokeillut sitä mallin kautta kertaalleen. 

No se meni hyvin, kunnes sitten opettaja jakoi monisteen jossa oli kuva miten vartalo piirretään niin että mittasuhteet ovat täysin oikeat. Mittasin ja viivottimella piirtelin apuviivoja, mutta siitä vartalosta tuli ihan hirveä!! En saanut onnistumaan vaikka kuinka yritin! 


Kyllä lähdinkin klo 16 vauhdilla kotiin. Mutta eikös se alkanut sataa! Matkalla kävin kaupassa ja toivoin sateen loppuvan sillä aikaa, mutta eiiii kun se vaan yltyi! Ei siinä muuten mitään kun pääsi kuitenkin himaan, mutta kun piti suoraan päin naamaa sataa. Eteen ei pystynyt katsomaan yhtään. Jotain positiivista kuitenkin, jos olisin 10 minuuttia myöhemmin ollut pyöräilemässä, olisin joutunut keskelle ukkosta ja vielä pahempaa kaatosadetta ja tuulta. Huh.

Kotona suoraan sänkyyn ja Viaplaysta Ugly Betty -ohjelmaa. Kurkku ollut aamusta asti jo vähän kipeä ja nyt on maattu yöpuku ja onepiece päällä PEITON ALLA. Ei ole kylmä yhtään. Toivottavasti en tule nyt kipeäksi!! Vielä ensi viikonloppu töissä, ja siitä seuraava viikonloppu onkin lomaa!! Ja silloin olisikin synttärijuhlat. :) 

Mutta nyt alkaa jo tulla vähän hiki näissä vermeissä peiton alla, ja enköhän ole jo kirjoittanut kaiken tarvittavan! Seuraavaan kertaan, ehkä silloin on jo edistytty hameenkin kanssa. :)

Aloha!! 











2 kommenttia:

  1. Heippa! Kiitti kommentistasi blogissani. On mielenkiintoista lukea miten eri kouluissa periaatteessa sama artesaani-opetus etenee! T- Leena

    VastaaPoista
  2. Niin on! Voi saada itselleen erilaisia vinkkejä ja ajatuksia. :)

    VastaaPoista