perjantai 8. elokuuta 2014

Laukkuprojektia!


Mukavaa perjantaipäivää! 

VIHDOIN oli vähän viileämpi ilma! Oli kyllä mahtava olla koulussa niin ettei tarvinnut istua paikallaan tuskissaan kun mistään ei tule viileää ilmaa. Ei ole koulun uudistuksen yhteydessä saatu ilmastointia pelaamaan. Onhan tästä 3 vuotta kun siellä viimeeksi olin, ja yhtä kuuma edelleen. 

Tällä ensimmäisellä viikolla alettiin tekemään sellaista laukkuprojektia. Sitä en tiedä miten siitä voi kertoa, mutta kuitenkin tällaista kangaskassia jossa on tarkoitus sitten kuljetella kirjoja yms. Meidän luokka tekee proton ja sitten sellainen osuuskunta valmistaa sen mukaan 60 laukkua. 

Osuuskunnasta en osaa sen tarkemmin kertoa, kuin että siellä voi olla esim alan opiskelijoita, jotka tekevät erilaisia valmistustöitä. Saavat siitä sitten sovitun korvauksen. 

Pareittain ollaan suunniteltu laukut, piirretty suunnitelmaa sekä tehty protokankaasta ns raakamalli. 
Itse olen erään Nooran pari, kenen kanssa ollaan ekasta päivästä oltu samoissa ryhmissä ja pareittain. Ainakin meillä jutut natsaa yhteen! :)

Tänään esiteltiin suunnitelmat ostajalle. Vielä täytyy sitten porukassa miettiä lopullinen malli sekä värit ja mahdolliset kuviot. 
Omasta mielestä meillä oli mahtava idea laukkuun! 

 

En tiedä kuinka selkeä idea tuosta nyt teille välittyy. Mutta se idea on se, että nurkissa on ns kovikkeet. Eli tuosta ei tule mikään lörö kangaskassi. Me mietittiin heti käyttöhelppoutta! Pysyy pystyssä itsekseen eikä tarvitse kaivella sankoja maasta asti. 
Keksittiin jo laittaa pientä kuviota kassiin, joku saattaa kuviosta arvata mihinkä paikkaan liittyy. 
Tuo protokangas on paperinomaista, mutta vahvempaa ja emme ommelleet laukkua sen siistimmin kasaan, koska aikakaan ei olisi riittänyt. 

Täytyy sanoa, että oli mukava päästä heti alkuun oikeasti tekemään jotakin. Ja ihan kunnon projektia, joka tulee käyttöön. Joten laittelen sitten kuvaa kun saadaan lopullinen laukku kehitettyä ja kasaan! :)


Ja kun muut lähtivät viikonlopun viettoon, minä valmistaudun työviikonloppuun. Onneksi pitäisi viikonloppuna olla edellisiä tappohelteitä viileämpää. Toivotaan ainakin!! No sitä tuskanhiessä pyörimistä helpottaa se, että saa olla mukavassa seurassa linjalla. Jennin kanssa menee varmaan juoruiluksi.. Hehe. :D 
Molempina päivinä onneksi 10-18, eli saa nukkua jopa 8 asti!! Luksusta tämän viikon jälkeen. Eipä auta muu kuin tottua. 

Ensi viikolla koulussa aloitetaan sitten hameen tekoa. Mitähän sitä tekisi? Tarkoitus on että lähdetään miettimään kynähameesta eteenpäin. Eli tarkoitus ei ole tehdä ihan perus suoraa kynähametta. Yritän muistaa ottaa kuvia siitä omasta säheltämisestä siellä. 
Ensi viikon torstaina lähdetään Sysmään Naumin leirikeskukseen 24h ryhmäytymisleirille. Mukaan lähtee meidän luokan lisäksi ainakin aloittavat kauneusalan ja sirkusalan opiskelijat. 
Teltassa pitäisi nukkua, mutta taidankin itse ainakin päästä sisälle nukkumaan. 
Luonto on ihan kiva, mutta en vain halua nukkua yötä teltassa ötököiden keskellä. Herkkä tai en, mutta ötököitä en vain siedä. 
Muutenhan siellä on varmaan ihan kivaa. :) 


Ainiin, pakko laittaa kuva Olavi-kissasta. Se ei yleensä saa mun huoneeseen tulla, mutta eilenkin taas itki olkkarissa kun itse katsoin huoneessani Ugly Betty -ohjelmaa. 




On se söpö! 
Meillä on kyllä Olavin kanssa viha-rakkaus suhde! Välillä nukkuu niin vieressä ja oikein hinkuu rapsutuksia ja seuraa kuin hai laivaa. Toisella hetkellä saattaakin roikkua kintussa kiinni. Nämä helteet ovat kyllä vaikuttaneet sen verran, ettei Olavikaan jaksa päivisin sen kummemmin riehua. En ihmettele, eipä tässä itsekään jaksa oikein mitään tehdä. Tuntuu että on ihan veto pois ja sitten  kun olisi energiaa, se tössää siihen että 5 min päästä hikoilet kuin pieni sika. 
Nyt kun ollaan helteiden takia jaksettu raahata tuo tuuletinkin kellarista ylös, niin pakkohan se on ottaa viereen kun tiskaa tai laittaa pyykkejä. Ikkunat auki, mutta ei sieltä tule muuta kuin ötököitä. 
Pelastin muuten jonkun pikku perhosenkin mun huoneesta. Onneksi kukaan ei ehkä nähnyt sisälle, kun minä heilun ja hypin ikkunan edessä paperilapun kanssa ja yritän epätoivoisesti paimentaa perhosta ulos. 
Lopulta tarvitsin kyllä purkin. Eihän se ulos enää löytänyt! 

Nyt viiltää alavatsaa sen verran ettei pysty keskittymään enää (naisten vaivoja, tiedoksi)! 
Joten ensi viikkoon!! Toivottavasti joku jaksaa tätä ehkä lukeakin. :) 

Aloha!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti