sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Viimeinen kuukausi harjoittelua..

Joululomalta palattua tuntu että olis vähän ollut ruosteessa. :D 

Paljon menee miesten pukuja ja niitä olenkin päässyt tekemään taas aika paljon. Se on aika kivaa hommaa, nopeita pikkujuttuja ja kamat kasaan ja asiakkaalle. 



Korjausompeluista en ole aina muistanut ottaa kuvia, mutta kavennuksia, väljennyksiä ym. 
Tyttöjen vanhojen tanssimekot ovatkin rivissä korjausta varten. Minä yleensä kavennan ja väljennän ym ja Jenny hoitaa helmojen lyhennykset. Myös Tuula tuli vähän jeesaamaan koulunsa ohella, kun hommaa on paljon. 


Tein myös Jennyn saunahattu projektia. Elikkä palat Jenny oli leikannut vanhasta pyyhkeestä. Ensimmäiseen versioon oli joutunut pari ylimääräistä palaa ja siitä tuli vähän liian iso. Toki jos on iso pää tai tosi paljon tukkaa niin ehkä sitten ihan hyvä.. :D 
Toisesta tulikin jo hyvän kokoinen. 


Hommaan kuuluu paljon pukujen höyrytystä ja käsinompelua. Ja itse asiassa tykkään noiden apliikkien käsinompelusta. :D 

Vanhojen tanssi poikien frakit ja shaketit ovat nyt viime viikkoina työllistäneen tosi paljon. Nyt on jo aika lailla kaikki alhaalla tangoissa rivissä ja hyvällä mallilla. Toki kaikki pitää vielä silittää ja tehdä mahdolliset korjaukset. Frakit ovat tulleet tutuksi ja olenkin melkein päivittäin sovitellut frakkeja tanssijoille, joten tässähän on melkein jo haka. 


Sitten aina välillä uudistellaa näyteikkunaa. Se on kyllä kivaa hommaa! Niitä olen nyt saanut ihan itsekseni tehdä, ja kyllä mulla taitaa vähän silmää tähän ollakin. :D 



Vanhojen käytettyjen alushameiden silitystä. Näitä myydään vuokrahinnalla pois, varsinkin monet vanhojen tanssi tytöt ovat näitä kyselleet. 
Ja ai että mun OCD kiittää ja kuittaa. Ihana ero!! :'D 




Mun viimeisenä lauantaina oli Helsingissä Love Me Do -messut. Lähdettiin sinne Jennyn kanssa vasta työpäivän jälkeen klo 15. Perjantai päivä oli mennyt pakkaillessa ja Jenny oli miehensä kanssa käynyt illalla laittamassa osaston valmiiksi, kun ei tosiaan la aamusta sinne päästy. 

Pari tuntia kerkesin messuilla olemaan, kun lähdin sitten suuntaamaan nokkaa kohti Vaaralaa ja Fazeria kun kyyti lähti sieltä klo 20. Vähän harmittaa kun en pystynyt jäämään auttamaan Jennyä osaston purussa, mutta sitten en olisi saanut kyytiä kotiin. 
Messuilla oli kiva pyörähtää, ja näki vähän minkälaista meininki on. :)


Tämmönen näky oli muuten yksi päivä töihin tullessamme. :D Kyllä muuten valaistu kun rekka lähti! 



Sitten oon oppinu käyttämään hakaneuloja! Siis oonhan mä nyt niitä ennenkin käyttänyt, mutta en näin. 
Elikkä esim tässä oli helman lyhennys. Lyhennys otettiin rimpsujen välistä, ja oli neulattu sovituksessa nuppineuloilla. Laitoin neulan molemmille puolille hakaneulat, jolloin tuon pätkän saa napattua nurjalta puolelta. 


Sitten vähän apliikin ratkomista sauman kohdalta, kavennuksen tieltä. 



Monesti myös jos pukuun on neulattu helman lyhennys ja kavennukset, kavennuksia aloittaessa saatetaan helman nuppineulat korvata hakaneuloilla. Näin ei tarvitse koko ajan varoa ettei nuppineulat irtoile. Fiksua!! 


Viimeisenä päivänä vielä vuokrapuvusta piti lyhentää tyllit ja vuorikangas. Tyllit vaan rempseästi leikattiin sen kummempia ihmettelemättä. Reunoista ei tarvinnut tulla tasaisia. Vuori leikattiin myös puvun roikkuessa ja vetäistiin kangas saksien läpi. :D 


Viimeisinä päivinä saapui myös vika lasti vanhojen tanssimekkoja. Niitä höyryttelin. Tässä nyt vähän kuvaa, kuunka monta kerrosta tylliunelmassa voikaan olla. Hauislihas kiitti ja kuitti. :D 



Vikana päivänä ovien suljettua vietimme mun läksiäisiä ja samana päivänä sattu olemaan Jennyn synttäritkin. 


Rupattelun jälkeen Jenny tarjosi minulle ruoat El Torossa. Ruoka oli hyvää ja ilta oli tosi mukava! :) Kiitos siitä Jennylle. :) 



Loppuyhteenvetona: Glamour on ollut aivan mahtava ja ihana harjoittelupaikka!! Olen oppinut aivan äärettömän paljon ja saanut paljon vinkkejä tulevaan Jennyltä. Meillä on keskenään ollut todella mukavaa ja päivät ja viikot ovat ihan hurahtaneet ohi. Aina on ollut kiva mennä töihin, joskus toki väsytti aamuisin, mutta ei ikinä harmittanut lähteä töihin. 
Työnkuvaan kuuluu ompelun lisäksi paljon asiakaspalvelua. Itse olen hoitanut paljon miesten pukujen sovituksia, vanhojen tanssi pukujen sovituksia, muutaman hääpuvun sovituksen ym. 
Kassaa opettelin myös ennen joululomaa käyttämään niin sai homman sujumaan eikä tarvinnut odotella apua siihen. 
Ja vaikka asiakastilanteet eivät ole tämmöisen introvertin mukavuusalueella, hoidan ne silti mukisematta. Joskus homma sujuu hyvin ja sulavasti, joskus taas tuntuu vaikealta. Olen tietysti todella kriittinen itseäni kohtaan ja vaikka tuntuu että homma ei omalta osalta sujunut, Jenny kehui ja asiakaskin tuntui saaneen hyvää palvelua. Sehän on tärkeintä, ei niinkään se oma olo. :D 


Sain Jennyltä paljon kiitosta ja kehuja, ja toki näin jurona suomalaisena välillä jopa hämmensi kun sai kehuja ja kiitosta. Aina ei itse tajuakaan, kuinka pienet jutut voivat auttaa yrittäjää ja helpottaa hänen työtään. 

Kesällä menenkin auttelemaan välillä Jennyä kiireissä. :) 

Glamour on tosiaankin aivan mahtava paikka suorittaa harjoittelu! Jenny on todella mukava ja hauska, ja hänellä on paljon kokemusta alasta. Häneltä saa siis paljon vinkkejä ja oppeja myös tulevaan. 

Suosittelen paikkaa lämpimästi!

Voisin tässä kehua paikkaa ja Jennyä loputtomiin, mutta ei nyt ihan yli vedetä. 
Nautin itse joka ikisestä päivästä ja on tosi harmi joutua lähtemään. Onneksi nyt kesällä pääsee sinne välillä auttelemaan. :D 
Jennykään ei kuulemma haluaisi päästää minua takaisin kouluun, ja jos ei pakko olisi niin en varmaan lähtisikään. :'D 

Tosin maaliskuussa odottaa Prahan vaihto, sitä odotellessa!!  









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti