perjantai 29. tammikuuta 2016

Työharjoittelua Glamourissa!



Elikkäs tässä toisessa jaksossa on työharjoittelu ja olen itse Lahden Glamourissa. Se on hää- ja juhlapukuliike.
Viime jakso oli loppuun asti niin täynnä, etten kerennyt edes jännittää etukäteen. 
Oikeastaan se mitä kerkesin ja tajusin jännittämään, oli se miten tulen juttuun työkavereiden kanssa. 
Työskentelen pääsääntöisesti kahdestaan paikan omistajan, Jennyn kanssa. Tuula, joka on hoitanut ostopukujen ym ompeluita, työskentelee toiminimellä ja on paikalla noin kerran viikossa. Jennyn kanssa tulemme tosi hyvin juttuun, on puheenaiheita ja nauruakin riittää. :D Töihin on aina kiva mennä ja tuntuu että työpäivät menevät hujauksessa ohi! Työaika on ti-pe 10-17 ja la 10-15. Liikkeen aukioloaikoina siis.

Tässä kuvia liiketilasta. 






Nyt saakin sitten purkaa kaiken kerralla ulos, kun en ole taas vaihteeksi muistanut/kerennyt blogia päivittelemään. Elikkäs kaikenlaista on päässyt tekemään ja vielä enemmän olen oppinut kaikenlaista. 
Jenny on käynyt Salpauksessa vaateompelijan koulutuksen ja sitten muotoiluinstituutissa vaatesuunnittelijan koulutuksen. Häneltä siis saa aika paljon neuvoja ja vinkkejä. :) 

Ihan ensin laitan vähän listan tynkää joistain tekemistäni jutuista. 

Tästä lähtee: 

- smokkipaitojen kavennusta (niitä olis vielä pitkä rivi tekemättä) 

    

- tyllien ompelua vuokrapukuihin



- paljettiprojektia - kellastuneiden paljettien leikkausta irti hääpuvusta (katkaisematta lankaa). Saa virlä myyntikuntoisen! (Tämäkin on jäänyt muiden juttujen takia tekemättä) 



- apliikkien ompelua hääpukuihin, ja siis käsinompeluna. 



- yläosan siistiminen - hääpuku josta oli jo joskus otettu olkaimet pois ja kun eräs morsian osti sen, pääsin siistimään puvun yläosan olkaimettomaksi. 

Morsian oli tyytyväinen lopputulokseen, ja niin myös me. :)



- liivien taskujen ompelua - ommellaan kiinni, jotta käytössä ja pesussa vuorikangas ei alkaisi pilkottamaan alareunasta. 



- juhlapukujen korjausta - olkaimien kiinnitystä ja lyhennystä, helman lyhennystä/huolittelua, aplikointia, helmien irroitusta ja lankojen päättelyä, nyörityksen tekoa vielä luvassa. 





 
Tähän pukuun tuli nyöritys, jonka Jenny teki. Asiakas oli raskaana oleva nainen, joten näin mekkoon saatiin hyvä väljennys. Ja tällä tavoin asiakas voi pienillä muokkauksilla käyttää mekkoa myös tulevaisuudessa. 





Myin tämän sinisen pitsipuvun ja tein myös kavennukset ja olkainten lyhennykset. 



Vanhojen tanssipukuun kavennusta ja väljennystä, sekä helman lyhennys. Lyhennys tehtiin nostamalla töyhelöhelmaa tuosta ylälantion kohdalta. Kuvassa korjaukset siis tehty. 



Opin myös pikeerauksen, kuvassa menossa frakkihousun lahkeet. 




Työnkuvaan kuuluu myöskin laitella vuokra- ja ostopukuja hakukuntoon. 



Ja iso ylpeyden aihe, Glamourista saa Vera Wang:n White malliston hääpukuja. Glamourin lisäksi Suomessa vain Stockmann myy lukemani mukaan Vera Wang:a. :) Tuo näyteikkunaa koristava kermakakku on kyllä iso ja upea! 



Välillä mut palautettiin takas maanpinnalle.. Kirjaimellisesti. :D Tuommoinen pellavakangas piti ensin leikata reunoista suoraksi ja sitten tehdä päärmeet. 





Vähän näyttötyötä välillä (siitä oma postaus). 
Pääsin myös hyvin vaativaan hommaan! Vanhoja asiakaslappuja piti silputa. Sehän olikin hauskaa stressitöntä hommaa! :D 
Ollaan myös Jennyn kanssa juteltu mun kevään artesaanityöstä. Olen kysynyt Jennyltä mielipiteitä suunnitelmistani ja hän näyttikin omaa muotsikan lopputyötä. Siitä sainkin tosi paljon ideoita ja lisämotivaatiota. Sain myös luvan tulla harjoittelun jälkeenkin kysymään työssä apua jos haluan. Ja varmasti käynkin, kun Jennyllä on hyvää aikaa. :) 



Ennen kun lähdin joululomalle, pidimme pienet pikkujoulut. Joulutorttuja, joulupipareita valkohomejuustolla, konvehteja, glögiä, vanhoja joululauluja ja tietysti joulumieltä! Aamusta aherrettiin pari tuntia hommia ja loppupäivä istuttiin, syötiin ja juteltiin. Loppupäivästä yritettiin saada tommosta ikkunaprojektia purkkiin. Eli tarkoitus oli saada lumihiutaleen tapaisia kristalleja roikkumaan kivasti näyteikkunoihin. No, ne näyttikin ihan vesipisaroilta. :'D Saatiin me niitä kaksi kiinni ja käytiin ihailemassakin niitä ulkona vesisateessa. Sinänsähän ne olis pisaroinakin ollut sopivia säähän. Se siitä sitten. Yritettiin ainakin! :D 



Seuraavassa postauksessa sitten Tammikuun hommia ja loppuyhteenvetoa. :)

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti