sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kulttuurilähtöinen tuote ja valmiit housut!

Alkaisi viimeinen jakso olemaan näytön arviointeja vaille paketissa. Vielä ensi viikko koulua ja sitten pääsisi ansaitulle kesälomalle! 

Elikkäs sain viimein viimeisetkin osat hommattua housuihin ja nyr ne olis valmiit. Ihan hyvinhän ne nyt valmistui, mutta ainoa ns pieleen mennyt kohta on tuo haarakoukku edessä. Se jäi liian pitkäksi enkä ssanut sitä paremmin enään korjata. Siskoni kuitenkin tykkäsi eikä se hänestä nyt paha ole. :D se on tärkeintä, vaikka se itseään jäi kaivelemaankin. 

                  


                  


                 

Tässä nyt ne lahjesysteemit. Eli pysyy lahkeet ylhäällä vaikka juoksisi pikku Akselin perässä. :D 


                 


                 

Eipä siinä muuta kun ensi kerralla sitten pitää olla tarkkana haarakoukun kanssa. Eiköhän noita housutilauksia myöhemminkin tule. Itse ainakin haluan kokeilla tehdä toiset, täydelliset housut. 


Elikkäs sitten tämän jakson toinen homma oli tosiaan tehdä kulttuurilähtöinen tuote. Itse valitsin kulttuurilähtökohdaksi Edvardiaanisen ajan ja päätin tehdä laukun. 

Ensin tein prototkokeilua, jotta tiedän miten tuo kehys kiinnittyy yms. Ja koska en voinut tehdä vain nopeaa perusprotoa, päätin tehdä vähän painokuviota. Kilpikonnat olivat ensimmäinen ajatus, mutta ei se sitten onnistunutkaan tarpeaksi hyvin. 


                     
 
Painokuvioksi tein Havaijin hibiscus kukkia. Yllätys. :D 

Kysymyksenä oli miten saan kehyksen painettua niin ettei siihen jää pihdeistä jälkiä. Fiksuna keksin käyttää välissä nahkapalaa, ja se toimikin tosi hyvin. 


                 

Proto jäi tuosta tlhäältä vähän tiukaksi, mutta hyvin sinne mahtuu. Avainpussina olen käyttänyt. :)


                 

Sitten alkoi oikean laukun teko. Tässä kuvassa laukku jo kasassa, mutta tuossa on tuo ns kaava.


                 

Ennen pihdeillä kehyksen kiinnittämistä, laitoin pikaliimaa jotta pysyy puristaessa paremmin paikallaan. 


                  

Sitten piti etsiä sopiva pitsireunusmalli ja kuvasta valitsin tuon vaaleanpunaisen mallin. Se olikin helppo ja nopea oppia sekä tehdä. Näin aloittelijana. Opettaja neuvoi miten tuota luetaan ja nyt olenkin jo voinut tehdä muutakin noista kaavoista. :)


                         


Viikonlopputöistä kun oli kesäloma viikonloppu, senhän voi puoliksi kuluttaa tehden kouluhommia! Mutta pakko oli, jotta saa maanantaiksi heti tämän blogin ja tuotteen valmiiksi. Pitsireunuksia piti olla ensin vain yksi molemmilla puolilla, mutta se näyttikin ihan typerältä joten laitoin kaksi. Toiselle puolelle en vielä ole tehnyt ollenkaan. Mutta hyvä etten aloittanutkaan, kun aloin tekemään semmoista kukkasta niin virkkuukoukku katkesi. Jaiks. Onneksi sain tyngällä tehtyä kukan loppuun. Virkkuukoukku on äidiltäni ja se on siis vanhempi jo ja sillä on virkattu vaikka kuinka paljon. No mutta anyway. Tässä se laukku nyt on! :)


                 





Sunnuntai oli kiva viettää yökkärissä ja siihen kuuluvassa ihanassa aamutakissa tai miksikä tuota nyt sanotaan. Sopii laukun aikaankin! Ja koska tilaamani Hawaii 5-0 tuokkarit eivät tulleet, meni sunnuntai mukavasti virkkuun ohessa katsellessa O.C sarjaa. Ahh tulee niin lapsuus/nuoruus mieleen kun sitä katsottiin. Olin jotain 10-11 vuotias kun se alkoi ensi kertaa telkusta. Mahtava ohjelma näin 11 vuodenkin jälkeen! :)


                 


No mutta. Huomenna olisi siis koulussa blogin esittely ja näytön arviointi housuista ja laukusta. Jännittääkö. No itse asiassa ei ihan hirveästi. Jännitän eniten sitä että varmasti olen ajoissa koululla. Vähän ollut ongelmia sen suhteen.. 

Tämmönen. Katsotaan jos kesälomalla saisi aikaiseksi kaikkea kivaa kun on ma-pe vapaata elokuun puoliväliin asti (sitten taas kouluun). Ja tosiaan jos saisi niitä juttuja sitten tännekin laiteltua. 

Mahtavaa kesää kaikille ja nauttikaa lomista ja aurinkoisista päivistä! Ja nauttikaa niistä sadepäivistäkin! <3 :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti