keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kaavapaperista valmiiksi tuotteeksi!

Niin kuin aina, ennen kuin pääsi tekemään housuja varsinaisesta kankaasta, tehtiin proto.

Kaikki alkoi kaavan harjoituksella. Eli piirreltiin 1/4 koossa asiakkaan mitoilla ennen kuin siirryttiin oikeaan kokoon. Homma lähti rullaamaan erittäinkin hyvin ja vauhdikkaasti.

Ja koska olen minä, enpä ottanut kuvia tässä vaiheessa varsinaisista kaavoista. Säästin senkin myöhemmäksi.


 
Kaavojen leikkauksen jälkeen leikattiin lakanakankaasta osat. Ihan ensimmäisenä lähdin tekemään sekä etu- että takataskuja. Takataskuiksi valikoitui napinläpitaskut. Se taisi olla virhe.. Siitä myöhemmin.
 

 
 
 
 
Etutaskuihin sain idean yhdistä omista samantyyppisistä housuistani. Proton kohdalla taskut olivat hieman liian pienet, mutta sehän korjattiin sitten varsinaisiin housuihin. Napit löysin koulusta ja annettuani pari muutakin vaihtoehtoa, siskoni halusi nuo kyseiset. Olisin itsekin valinnut nuo. :)
 
 
 
Protot tein niin valmiiksi kuin pystyi. Ja niistä tuli mahtavat, vaikka itse sanonkin. Alkuun ne olivat isot, mutta pienen kavennuksen jälkeen ne näyttivät tältä. 
 
 

Sisko tykkäsi ja opettaja näytti vihreää valoa, että pääsen tekemään ihan niitä varsinaisia housuja.

 
 
Koska kangas oli pellavaa, täytyi se kastella ennen leikkaamista. Siinä se pikkunen kuivuu kivasti. 
 
 
 
 
No nyt sain ne kaavatkin kuvaan. Melkein unohtui.. Mutta nähtävästi tämä pääkoppa toimii vielä jossain määrin, mikä on positiivista. 
 

 
 
Vaikka itse olenkin siisti ihminen ja vihaan kaaosta, tältä se työpiste vaan päätyy helposti näyttämään. Liian paljon tavaraa, liian vähän tilaa. Mutta silti, koska kyseessä olen minä, tuossakin kaaoksessa on tarkka järjestys.. :D 
 

 
 
Niin kuin protossakin, ensin kasattiin taskut. Takataskut tosin jouduin jättämään myöhemmälle, koska protossa ne olivat liian sivussa. Nyt pelasin siis varman päälle ja päätin katsoa kohdan vasta ensimmäisessä sovituksessa. Onhan ne taskut vaikeampi ommella kun housut on kasassa jo, mutta tyyli on periaatteessa vapaa. 
 
 

Mun upeat etutaskut upealla napilla. Me like it! :D Kyllä voi olla ylpeä taas.

 
 
Ja sitten olikin ensimmäinen sovitus. Taas, yllätys yllätys, oli vähän liikaa tilaa varsinkin vyötäröllä. Ja anteeksi kuvien laatu, mutta pieni tilanne oli muutenkin tuossa päällä kun pikku Akseli päätti vetästä raivarit samaan aikaan. :D Että en kerennyt mitään suurempaa muotikuvausta kehittelemään. 
 

 
 
Poistoahan tuli tosiaan hiukan, mutta täytyi myös miettiä miten takaosaan tuleva pieni kuminauhan pätkä vaikuttaa. Ja ihan kireät eivät saaneet olla, että ne saa jalkaankin, koska kangas ei ole joustavaa. Vyötärölle tuleva nauha pitää housut myöhemmin ylhäällä. 


 
 
Takataskujen paikan katsoin siis tässä vaiheessa. Ja koska pääkoppa toimii kun sille päälle sattuu, ei tullut sitä merkkauskynää mukaan. Hyvä.. No menihän se nuppineuloillakin. 

 
 
Sitten testattiin miten käy kun istuu. Proton sovituksessa takaosa valahti liikaa alaspäin, mutta nyt näytti paremmalta. Pikku Akseli taas nuppineulojen perässä. Hänen mielestään oli mielenkiintoista kun minä otin neulan ja laitoin kiinni housuihin. Tuli ihan kädestä vetämään, että "ota nyt uusi jo". :D
 
Istuessa testasimme myös lahkeen pituutta, joka myös oli protossa hieman liian lyhyt istuttaessa. Sekin näytti olevan nyt parempi. 

 
 
Lahkeeseen jätinkin jo reippaasti saumavaraa, ja tuon verran siitä sitten käännettiin pois. 
 

 
 
No eihän mikään koskaan mene niin kuin pitäisi. Niin kuin aiemmin mainitsin, oli virhe tehdä napinläpitaskut. Arvasin että mokaan sen homman! Ja niinhän siinä sitten kävi, että taskut menivät päin mäntyjä. Kangasta ei ollut enää tarpeeksi uusiin taskuihin ja takana oli kaksi reikää. Tämä on nyt sitten sitä omatoimista ongelmanratkaisua!
Tein sitten ns "feikkitaskut". Onneksi, onneksi oli vielä samoja nappeja jäljellä mitä käytin etutaskuissa! Halleluja! Kyllä noitakin sai hetken väsäillä, mutta onneksi niistä nyt tuli ihan hyvät. Sydän meinasi räjähtää rinnassa kun iski paniikki miten tämä nyt hoidetaan, uusia housuja kun ei viitsisi alkaa tekemään. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :)
 

 


Tämä nyt on tosi huono kuva, mutta tuommoisessa vaiheessa housut ovat. Vielä pitäisi etsiä sopivaa nauhaa vyötärölle sekä lahkeisiin tuleviin nauhoihin. Lahkeisiin siis tulee semmoiset, että sisäpuolella on naru ja ulkopuolella nappi. Ja sitten kun haluaa kääriä lahkeita ylös, voi napata narun nappiin kiinni. Tällöin lahkeet pysyvät ylhäällä kovemmassakin menossa. 


 
 

 
 
Seuraavaan postaukseen tuleekin sitten valmiit housut ja loppusovituskuvia. :)

 



 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti