sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Punontaa ja retkeilyä.


Ja niin sitä on taas yksi kouluviikko takana. :)

Tämän viikon lukujärjestys. 


            
Heti kello 10 kädet syyhyten hommiin! 


                
Tämmösiä. Toinen odottaa keskeneräisenä seuraavaa kertaa. 


                                   
Miten voikin muutama kerros olla niin raskasta kavuta? On semmoset luistelijan reidet kun tää kuukaus on ohi. :D


                     
Tiistaina aloitettiin korin punonta. Se on nyt pitsinnypläyksen ohella toinen mikä on todella mukavaa hommaa. Ja jutun juonestakin sai nopeasti kiinni. 


                                   
Siinä se on valmiina. Nuo punotut pääsiäismunat ovat vain rekvisiittana, mutta niitäkin päästään varmaan joku kerta kokeilemaan. 


                    
Torstaina lähdettiin pikku retkelle. Parin tunnin matkan päähän keräämään korinpunonta materiaaleja. Maisemat oli kivat matkalla. 


                     
Oli väsynyt meininki aamusta ja oltiin aikalailla pihalla kuin lumiukot. Käveltiin porukan perässä ja ei voinut kuin arvailla mitä tapahtuu, vielä kun ei tuo tsekin kieli luonnistu. 


                    
Sitten saatiin homma käyntiin ja meillekin kerrottiin mitä tapahtuu. Kyllähän tuossa aika meni, vaikka nälkä oli ja ei muuta kuin odottanut lounasta. :D Ja osa ajasta meni taistellessa ampiaisten kanssa. Lounaan jälkeen alko sitten mielikin kohentua ja saatiin me Inkan kanssa varmaan se 4 puskaa sileäksi. 


                    
Oksat lajiteltiin pituuden mukaan ja sitten solmittiin niitä kokoon. Maisematkin oli kivat ja ilma ihanan lämmin. Onneksi ei ollut kylmä! 


                   
Vähän maisemaa ja lentokoneita. :D Ja voittajafiilis kun oli aika lähteä takas kohti Prahan keskustaa! 


                   
Vähän matkalta kuvia. Ajettiin jonkun pienemmän kaupunginkin läpi. Vielä en ole kerennyt tutkimaan, mitä nuo keskimmäisessä kuvassa olevat systeemit oikein olivat. Tuommoisia puhelinpylväiden näköisiä joissa meni naruja ja osassa naruja roikkui jotain pientä. Kerron jos saan kaivettua jostain tiedon mitä ne on. 

Matka oli siinä mielessä ihan kiva, että näki maisemia ja paikkoja tämän keskustan ulkopuolelta ja ilma oli todella hyvä. Ja nyt näki miten noita oksia kerätään jne. Huonona puolena ehkä se että päivä oli tosi pitkä ja tosiaan meille kun ei kerrottu asiasta vasta kuin saman viikon alussa. Ongelmaksihan meinasi muodostua se, että meillä ei ollut sopivia vaatteita. Koska jos olisi ollut kylmä ja märkää, ei nahkatakilla, farkuilla ja tennareilla olisi ollut hyvä olla yli 6 tuntia pellolla. Ja ehkä se vähän otti päähän, kun opettajan puheista tuli se fiilis kuin se olisi meidän vikamme. Harvalle tosin tulisi mieleen ottaa ns retkeilyvaatteita Prahaan. Ja se myös kummastutti, että opettaja puheiden mukaan oletti että olisimme käyneet ostamassa toiset takit ym. No meidän onneksemme oli hyvä keli. :D


                     
Perjantaina aloimme suunnittelemaan työtä jonka teemme näiden viimeisten viikkojen aikana. Ehdotuksena oli tehdä joko mekko/hame tai laukku. Päädyimme molemmat tekemään laukun. Kuvassa näkyy nyt jotenkin kankaat mistä tuo tulee, sekä nuo viivat tuossa tulevat pitsistä. Sahalaitainen on siis samaa mitä olemme jo testanneet pitsinnypläyksessä. Ja nuo ohuemmat ovat kangasta jonka päälle teen käsinpistoilla ihan vain suorat katkoviivat. 

Ensi viikolla koulua on vain ma-ke, koska to, pe ja ma ovat pääsiäispyhiä. No nuo ainoat kolme päivää ovatkin sitten kaikki 9-16:30. Onneksi on sitten pitkät vapaat. :)















2 kommenttia:

  1. Häkkyrät lienevät humalan kasvattamista varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Täytyykin googletella lisää kun jäi häiritsemään. :D

      Poista