sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Free time part 2.

 
Hyvää huomenta aurinkoinen Letna! 

                                   
Välillä vähän leffailtaa ihan tässä kotosalla. :D


Ja saatiin tehtyä ruokaakin!


                     
Katsokaa ketkä tänne ilmestyivät! Liisa ja Susa tulivat maanantai-iltana tänne muutamaksi päiväksi. Tiistaina lähdettiin päivällä katselemaan vanhaa kaupunkia. 


                    
Keskiviikkona oli tarkoitus kävellä tuonne "mini eiffelille", eli semmoiselle näköalatornille. Kiivettiin mäkeä jonkun matkaa ja maisemat olivat siinä jo kivat. Ei oltu ihan varmoja oliko se torni edes auki, joten päätettiin jatkaa sitten alas. Ihania kukkivia puitakin! Ensimmäisessä kuvassa on muuten kommunismin uhrien muistomerkki. 


                
Mäeltä jatkettiin matkaa Kaarlensillalle. 


                    
Kaarlensillalta suunnattiin Hard Rock Cafe kuppilaan lämmittelemään.


                    
Satuttiin kävelemään juuri ohi kun tuo kuuluisa kello taas soi. 



                    
Täällä tosiaan pääsiäinen on iso ja näkyvä juhla. Pääsiäiskojuja on jokaisella aukiolla, ja noita perinteisiä pääsiäismuniakin myydään ihan kaikenlaisia. 


                    
Perjantaina meillä oli lyhyt koulupäivä ja päästiin lähtemään Liisan ja Susan kanssa meidän kämpän kautta kohti Prahan Linnaa. Kävelimme Letnan puiston läpi, maisemat ja ilma kun olivat taas kohdillaan. Lämpöä oli n 12 astetta ja aurinko paistoi. 

                     
Kaikenlaista pientä matkalla. Liisalle löytyi kiva penkkikin. :D 

                    
Sitten päästiin Linnalle. Ei käyty naurattamassa vartioita. Ei olisi uskaltanut kun niiden välissä päivysti sotilas aseen kanssa. Olis voinut tulla sanomista. :D 



                  




                    
Kyllä se aika mahtavan näköinen rakennus on. Iso ja koristeellinen. 


                     
Linnan alueellakin oli pääsiäiskoju rykelmä. Nyt maistettiin noita jo aiemmin nähtyjä itsetehtyjä perunalastuja. Ja oli muuten hyviä! Samoin kuin olut, kun itse en siis oluesta yleensä pahemmin tykkää, mutta olutmaassa ollessa on maisteltava. Mutta tuon joi kyllä. :D Sitten jonotettiin aivan älyttömän kauan noita täytettyjä rullia, joissa täytteenä oli mansikoita ja jäätelöä (pohjalla tais olla jotain nutellamuruja). Hyvää oli!! 
Torstain iltaruoasta myös kuva, oli kyllä hyvää sekin! :D 


                     
Linnalta käveltiin sitten samaista puistoa pitkin takaisinpäin. Ja koska ilma oli hyvä, jäimme aiemmassa postauksessakin mainitulle isolle terassille. Maisemathan sieltä ovat huimat! Mikäs tuossa lämpimässä säässä istuessa. Illalla sitten saatettiin Liisa ja Susa lentokentälle ja kohti koto Suomea. 

Tämä viikko meni tosi nopeasti, ja oli todella mukavaa kun Liisa ja Susakin pääsivät näkemään Prahaa. Tänään laskin että jäljellä on n 2,5 viikkoa, ja siitäkin ajasta enää 9 päivää koulua! Vähän veikkaan, että loppuaika taitaa hujahtaa kovaa vauhtia ohi. Nyt tänne on kuitenkin jo jollain tapaa asettautunut ja on tullut niin paljon rutiineja, että kyllä varmaan on hiukan outoa sitten lähteä. 
Tosin kyllähän sitä Suomeen on aina mukava palata, ja onhan se kiva päästä esimerkiksi ruokakauppaan jossa tietää tasan tarkkaan mitä mikäkin on. :D 

Ensi viikolla taas lisää juttua! 





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti